Smer: Zber podpisov na vyhlásenie referenda o predčasných voľbách by mal byť apolitický a nadstranícky

Robert Fico (Zdroj: SITA)

Zber podpisov na vyhlásenie referenda o predčasných voľbách by mal byť podľa predsedu strany Smer – sociálna demokracia Roberta Fica apolitický a nadstranícky. Na dnešnej tlačovej konferencii tak reagoval na ponuku mimoparlamentnej strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) z pondelka 18. januára.

Tá vyzvala k zapojeniu sa do práce petičného výboru, ktorého cieľom je vyzbierať podpisy pre vypísanie referenda o predčasných voľbách. Podľa Fica bol postup predsedu Hlasu-SD Petra Pellegriniho zlý a nepripravený. Smer-SD je za čo najrýchlejší zber podpisov, ktorý však musí byť zaštítený apolitickým výborom. Doplnil, že Pellegrini sa dopustil hrubého politického amaterizmu.

Smer-SD podľa slov Fica začne zbierať podpisy na zvolenie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej sa má plénum venovať uzneseniu o vyvolaní referenda o predčasných voľbách. Reálny termín na prípadne konanie parlamentných volieb vidí šéf Smeru-SD na jeseň tohto roka.

Nezaradení poslanci Národnej rady SR (NR SR) a členovia Hlasu-SD predložili do parlamentu návrh ústavného zákona na skrátenie volebného obdobia NR SR a vypísanie predčasných parlamentných volieb. Fico uviedol, že poslanecký klub Smeru-SD tento návrh podporí.

— SITA

Vydržte, hlasujete...

Ďakujeme za váš hlas...

Už ste hlasovali...

Našli ste chybu? Napíšte nám na

ZACHRÁŇTE DENNÍK SLOVENSKO

Rastúca čítanosť, no klesajúce príjmy. Tento paradox súvisiaci s koronakrízou neobchádza ani Denník Slovensko. K nemu sa pridružili aj početné podpásové útoky oponentov.

Pomôcť k záchrane perspektívneho národno-konzervatívneho mediálneho projektu však môžete aj vy. Urobiť tak môžete zaslaním ľubovoľného príspevku alebo pravidelnou sumou na náš transparentný účet, prípadne na náš bežný firemný účet.
Bojujeme aj za vás. Ďakujeme.

Prispejte nám transparentne
(IBAN: SK58 0900 0000 0051 6012 9105)

Prispejte na náš bežný firemný účet anonymne
(IBAN: SK22 0900 0000 0051 7010 3099)